IT'S NEVER TOO LATE IN THE DAY YOU START YOUR DAY OVER.ALWAYS BELIEVE THAT SOMETHING WONDERFUL IS ABOUT TO HAPPEN.TAKE PRIDE IN HOW FAR YOU HAVE COME AND HAVE FAITH IN HOW FAR YOU CAN GO.I HAVE NO SPECIAL TALENT.I AM ONLY PASSIONATELY CURIOUS :)

Again. Long time no see aaa

Assalamualaikum w.b.t.

salam sejahtera, salam satu malaysia, salam segala salam.

hiks.

ya, mesti dah tahu saya nak cakap apa.

lamanyaaa tak update blog ni kan?

long time no see.

memang tak menyempat nak jenguk. tak menyempat nak bukak. tak menyempat nak update.

ini pun lepas segala benda dah berlalu. hiks

and and

rasa macam lapang gilaaaa.

anyway, alhamdulillah.

saya masih sihat walafiat.

cuma masih tidak dapat mecari dunia music yang saya inginkan. macam tu lah.


emm, lagi lagi.

eh, tak menyempat dah. nak bersiap. going to rumah ibu.

alaa, ada yang post saya masa awal awal masuk ipg hari tu.

ada kisah pasal rumah ibu. haa. cari older post. okeh.

okay bai.

rindu nak menulis. >.<


semester 2, banjir dll

Assalamualaikum. hey.

erm, alhamdulillah. masih diberikan nafas lagi hari ni. em em.

sem dua program ijazah sarjana muda perguruan.

okay. dah start.
new life, new rules.

lagi? apa lah. saya pun tak tahu dah.

dua minggu duk sini, baru masuk sem dua ni dah rasa penat.

hailah. cemana nak face life sini. macam mana pun kena tough

tahun ni, ingat nak join je apa apa yang ada kat  sini.
tak kesah lah orang nak cakap apa.
sekarang ni rasa nak buat hal sendiri.
malas dah nak buat benda fikir apa orang cakap.

kalau centu sampai bila takkan dapat puaskan hati kan?

okay.

hm. actually masih teringat kat rumah lagi ni.
ye lah. hari tu kan banjir.

tinggal rumah hari tu pun memang rumah tak siap cuci lagi.

tadi call mama pun cakap rumah tu sampai raya nanti pun tak siap.

langsir yang beranda tepi tu pun tak buang lagi. dah, nak buat cemana?

langsir kut. bukan benda ringan. berat. nak basuh cemana laa.

tak sabar pulak nak balik rumah.

hm.

lagi?

for now, people around me makin lama makin menjauh.

pergi lah nak pergi jauh.

pergi sanaaa.

dah penat dah. orang yang betul betul treat kita as a friend je yg takkan tinggalkan kita.

tapi bagus lah jugak macam tu.

boleh lah saya nak menyepikan diri kan?

nak  enjoy life sini.
mencuba dengan peraturan yang baru ni.


7.30 pg dah kena berkumpul.

saya pun tak tahu lah. mungkin mahasiswa pendidik sini pelajar sekolah mungkin,

pelajar sekolah yang berumur 18 tahun ke atas.

kesiannyaaa.

tapi,

ada baiknya.

takde lah nak burn solat subuh kan?

tapi masih lagi punya insan yang bangun memang awal, tapi subuh entah kemana.
yang itu lagi kesian. tak tahu dah nak buat macam mana. takde rasa feel bersalah ke?
takde rasa takut mati ketika buat kerja ke? takde rasa takut mati ketika tidur ke?

astaghfirullahalazim. teguran ibarat mencurah air ke daun keladi.
susahnya.

macam mana nak lembut hati?

okay.

satu tu je yang saya tahu.

yang lain malas komen apa apa.


dah.  anytime, kalau free nanti akan update lagi. :)

assalamualaikum

semoga sejahtera semua. semoga Allah melembutkan hati semua bakal murabbi yang bakal memegang tanggungjawab dan amanah yang amat berat ini. insyaallah. amin. :)