IT'S NEVER TOO LATE IN THE DAY YOU START YOUR DAY OVER.ALWAYS BELIEVE THAT SOMETHING WONDERFUL IS ABOUT TO HAPPEN.TAKE PRIDE IN HOW FAR YOU HAVE COME AND HAVE FAITH IN HOW FAR YOU CAN GO.I HAVE NO SPECIAL TALENT.I AM ONLY PASSIONATELY CURIOUS :)

semester 2, banjir dll

Assalamualaikum. hey.

erm, alhamdulillah. masih diberikan nafas lagi hari ni. em em.

sem dua program ijazah sarjana muda perguruan.

okay. dah start.
new life, new rules.

lagi? apa lah. saya pun tak tahu dah.

dua minggu duk sini, baru masuk sem dua ni dah rasa penat.

hailah. cemana nak face life sini. macam mana pun kena tough

tahun ni, ingat nak join je apa apa yang ada kat  sini.
tak kesah lah orang nak cakap apa.
sekarang ni rasa nak buat hal sendiri.
malas dah nak buat benda fikir apa orang cakap.

kalau centu sampai bila takkan dapat puaskan hati kan?

okay.

hm. actually masih teringat kat rumah lagi ni.
ye lah. hari tu kan banjir.

tinggal rumah hari tu pun memang rumah tak siap cuci lagi.

tadi call mama pun cakap rumah tu sampai raya nanti pun tak siap.

langsir yang beranda tepi tu pun tak buang lagi. dah, nak buat cemana?

langsir kut. bukan benda ringan. berat. nak basuh cemana laa.

tak sabar pulak nak balik rumah.

hm.

lagi?

for now, people around me makin lama makin menjauh.

pergi lah nak pergi jauh.

pergi sanaaa.

dah penat dah. orang yang betul betul treat kita as a friend je yg takkan tinggalkan kita.

tapi bagus lah jugak macam tu.

boleh lah saya nak menyepikan diri kan?

nak  enjoy life sini.
mencuba dengan peraturan yang baru ni.


7.30 pg dah kena berkumpul.

saya pun tak tahu lah. mungkin mahasiswa pendidik sini pelajar sekolah mungkin,

pelajar sekolah yang berumur 18 tahun ke atas.

kesiannyaaa.

tapi,

ada baiknya.

takde lah nak burn solat subuh kan?

tapi masih lagi punya insan yang bangun memang awal, tapi subuh entah kemana.
yang itu lagi kesian. tak tahu dah nak buat macam mana. takde rasa feel bersalah ke?
takde rasa takut mati ketika buat kerja ke? takde rasa takut mati ketika tidur ke?

astaghfirullahalazim. teguran ibarat mencurah air ke daun keladi.
susahnya.

macam mana nak lembut hati?

okay.

satu tu je yang saya tahu.

yang lain malas komen apa apa.


dah.  anytime, kalau free nanti akan update lagi. :)

assalamualaikum

semoga sejahtera semua. semoga Allah melembutkan hati semua bakal murabbi yang bakal memegang tanggungjawab dan amanah yang amat berat ini. insyaallah. amin. :)


tak tahu dah nak letak tajuk apa.

Assalamualaikum, salam pembuka bicara, salam ukhwah.

acheewah.

hai hai. long time no see aaa.

*ayat sama je 

tak rasa macam ayat sama ke? setiap kali post mesti ada, lama tak update lah,
long time no see la. blog berhabuk lah. 

okeh. dah.

now for sure, semester satu degree dah habis!!

letak emoji jejoget shikiitt.

k, 

BARU SEMESTER SATU OI!


ada lagi tujuh sem nak menghadap bumi Ferlizi ni.
lama lagi tu. banyak benda lagi saya tak buat en? en?

ingat sem depan nak jadi JPP. kehkeh. pui.
yang PGPI pun malas, inikan nak jadi JPP. 

tak payah berangan lah chaa. mengarut tu.

hee, okey, next storyyyyy.

hm hm.

cuak result ni oi. dengar cer 31 disember ni. 

lahai, lambat lagi. ni pun teringat sebab tengok sijil SPM . haha

hader, sem satu ni macam kantoi je. kalau rendah dari 3.5 ni ada yang makan kerepek buatan Haji Sepian dengan Hajah Zawiyah ni. memang sahh.
yang sem 2 PPISMP hari tu pun setiap hari Hajah Zawiyah call. 
kata beliau suruh study hard. jaga pointer. jangan kuat main
ayoo, maaaa. 

korang should know saya ni.
bukan jenis study senanya.
tapi, kalau nak saya mesti dapat.

tu pun after buat beberapa kali tapisan hasil dari fikiran panjang,
pengalaman lalu. heee. 

centu lah. 

okey done. 

lagi lagi?

sape sape nak suruh saya confess apa apa ke, do hit me k!

choii, macam ramai je readers blog ni. padahal. pui.

oh, btw, lupa, before tu, saja nak ingatkan

actually, blog ni macam kind of diary, luahan hati, luahan rasa. 
a moment to remember gituu.

kut lah ada yang masih lagi terpinga-pinga blog saya ni cemana.

kalau ada yang perlu saya inform pasal pengalaman ke, pendidikan ke,
insyaallah saya share okaaayy. 

dah. okay bye. 

Assalamualaikum.



*p/s: sedang menyepikan diri senanya, tapi cam tak jadi. lol