IT'S NEVER TOO LATE IN THE DAY YOU START YOUR DAY OVER.ALWAYS BELIEVE THAT SOMETHING WONDERFUL IS ABOUT TO HAPPEN.TAKE PRIDE IN HOW FAR YOU HAVE COME AND HAVE FAITH IN HOW FAR YOU CAN GO.I HAVE NO SPECIAL TALENT.I AM ONLY PASSIONATELY CURIOUS :)

Yes, I will.

When comes to dream, you may fall. When comes to fail, you may forget the dreams. Once you failed doesn't mean you always fail. It was a motivation to try stands and walks proudly in the middle of people that cherished all your efforts. So, why you wasting your time? Just grab and catch the dreams.

new semester.

Assalamualaikum. hai. long time no see here.

busy sikit. haha. pui

okay, hm hm. 

rasanya tak lambat lagi nak wish CONGRATULATION #teammachey
for winning the SBP Wind Orchestra Festival. 

tak boleh bayang macam mana feeling adik adik menang. hm, even kami para alumni ni pun gumbiraa. sah kan adikadik yang perform. you guys really awesome!

good job!

__________________________________________________

seems like new semester for degree just start. I feel like, oh my, this is the life of degree students?

I don't know what to say. even best or not.
I must face this semester as excellent as I can.
MUST!
ni nak ganti kesedihan semester dua preparation.
padan lah. main-main sangat. 
ingat senang ke nak cemerlang.
sekali duk atas tak semestinya atas.

pelis, no more main main. 
score subjek yang senang nak score and ala ala sejarah, or subjek yang senang nak putar jawapan dia.
especially EDU and TITAS. 

____________________________________________________


"Gantunglah cita-citamu setinggi langit, jika ia jatuh, jatuh ke gunung, bukan ke tanah." 
-Soekarno-


SALAM RAMADHAN

kboi
Assalamualaikum

Be the best. Not beast

Assalamualaikum. Hai.

hm hm.

Malam ni tetiba pulak terasa mahu update blog ni.
oh, btw, I have new background! new header. oo yeaahh

tapi still tak puas hati lagi dengan blog ni. rasa cam over sangat warna kuning ni.

esok esok lah tukar baru. hee. peace. no war.

okay, em, tonight I'm gonna share something that I got from one of the social networks , Facebook.


kahwin? haha. tipu ah kalau semua tak nak en? 
saya nak.
nak nak pulak geng geng dak dak agama.
fuhhh. haha.
tapi, bila baca banyak banyak kali post kenalan di Fb ni buat saya terasa.
sentap gak ah.

mostly sekarang pandang muka je.
agama kedua kan? susah betul nak jadikan agama di tempat yang pertama.
agama dalam diri pun tak betul. 
ada hati nak dak dak agama. haha. pui.

jujur ah. memang kadang kadang kita pandang muka je.
belum tahu hati budi cemana. 

tapi saya selalu muhasabah diri.

"aku ni cemana"
"boleh ke aku minat dak dak agama"
"bajet gila lah aku nih nak orang yang berilmu, sedar diri tu cemana"
" dak dak ustaz ni mesti ngan ustazah je"
" tak pun ngan geng geng tudung labuh"


haha. biasanya bila borak ngan kawan kawan, last skali mesti ada ayat cenni ;

"kita kena sedar diri kita sapa, dak muzik lak tu. tambah pulak jenis yang cam kita ni"


apapun, Allah dah bagi jodoh yang the best untuk diri kita kan?
Insyaallah. perempuan yang baik untuk lelaki yang baik. 

hehe.

sorry ah, tetiba je post kali ni pasal kawin. 
actually saya terasa dengan gambar di atas sebab kadang kadang saya jadi macam salah satu yang tersenarai di atas. haaa.

then. nothing to say. just sedikit komen saya pasal style sekarang. 

berhijab atas dasar fashion.

tak suka lah tengok gegirl yang hijabista ni. luaran dah cantik. pakaian apa semua. nak lawan dengan saya memang tak lah. tudung tutup dada. berhandsock. pakaian longgar. semua okay. tapi, why gambar tunjuk keluar dating dengan couple. then tweet sweet sweet ngan couple. I can't respect jenis macam ni. baru je nak respect pasal pakaian tapi. tu lah. saya cuba untuk berhusnudzon. tapi, hari hari saya macam tengok benda sama. hm. maaf if anyone yang terasa. I know. saya pun pakaian tak sempurna lagi menutup aurat. but, I'm trying now. hopefully saya tak tergolong dalam orang orang sebegitu. doakan saya agar saya dapat meneruskan niat untuk jadi lebih baik dari sekarang. terima kasih. sememangnya apa yang berlaku sekitar kita ini adalah pengajaran untuk kita perbetulkan diri kita. terima kasih lagi sekali.

nah,saya  belanja another post dari orang yang sama.



*p/s: muhasabah diri :')


Assalamualaikum. kbye. :)