IT'S NEVER TOO LATE IN THE DAY YOU START YOUR DAY OVER.ALWAYS BELIEVE THAT SOMETHING WONDERFUL IS ABOUT TO HAPPEN.TAKE PRIDE IN HOW FAR YOU HAVE COME AND HAVE FAITH IN HOW FAR YOU CAN GO.I HAVE NO SPECIAL TALENT.I AM ONLY PASSIONATELY CURIOUS :)

Yes, I will.

When comes to dream, you may fall. When comes to fail, you may forget the dreams. Once you failed doesn't mean you always fail. It was a motivation to try stands and walks proudly in the middle of people that cherished all your efforts. So, why you wasting your time? Just grab and catch the dreams.

post sahaja

assalamualaikum.

Ya Allah. lama tak jenguk sini.

kesian. fuhh. fuhh.

hai.
sorry. memang dah merasa macam mana buat esaimen  last minute.
senanya niat awal tahun nak buat esaimen awai awai.

dah tak nak dah buat esaimen last minute.
bla bla bla.

cakap lebat..

hoii.
kemalasan tahap maximum level.

SEE? terukkan?

ni lah sifat manusia. norma katanya.

but tu lah.
ni pun dah tak tahu nak tulis apa dah.
dah. kboi ..




Camp Rock & Langkawi

Assalamualaikum.
hai, since dah busy dengan esaimen, heee.

sorry, lama tak update.

oh, btw rasanya people dah tahu saya terpilih as

AJK Persatuan Guru Pelatih Islam,

haha, and lupa tarikh bila,
hari tu after CNY,
PGPI and Ikatan Mahasiswa Pengajian Islam (IMPI) pegi kem.

actually, kem tu kem kepimpinan, but kitorang panggil

CAMP ROCK! yeaah
for sure mula mula tu excited aaaa.
sekali tengok tempat.

hmm hmm

haha. tapi boleh aaa. syukur aa, at least ada tempat tidur and makan. okay aa.
then, pengisian sepanjang kem tu, agak boring,
tapi nak buat cemana, memang kalau dah nama kem kepimpinan, mana ada nak bermain.

lumrah kem kepimpinan lah kan?

oh, btw, lupak mau mensi nama tempat tu.

Kem Kenari, Yan, Kedah Darul Aman. :)


masa kem tu, ada dua orang mat saleh dari Holland.

depa mai sini dari Bangkok ke Malaysia hanya berbasikal. katanya nak pi Singapore
gila tough siaaak.

depa tu senanya tua dah kut. tengok gaya lah.

yang menariknya, bila borak ngan depa,
depa tanya satu soalan pasal pemakaian purdah.

katanya, walaupun menutup sebahagian muka,
mata masih lagi main peranan.
kita masih boleh tahu ekspresi muka seseorang melalui mata.

so, dia tanya lah, buat apa pakai kalau mata still lagi main peranan besar kan?

haha,
and, saya hanya mendengar, tak mampu nak bagi jawapan sebab saya tak pakai purdah.

anyone yang boleh jawab, tolong komen ye.
anggap sahaja, ini antara ilmu yang boleh dikongsi bersama :)

okay, dah sambung, masa kem tu, malam last kami buat LDK yang mana mementingkan bonding, kerjasama and tawakkal kepada Allah.
kata consultant yang handle program tu, apa yang depa buat tu dalam modul apa tah.
kena terjun dari tempat tinggi, and ada orang kat bawah sambut. sape yang kena terjun tu kena membelakangi orang yang sambut tu.
nanti sapa yang terjun tu akan berada dalam kedudukan baring aa.

saya pun buat. and, hampir terjatuh kepala. but, peserta kem ni yang terdiri dari senior ipg di sini depa sempat sambut. Alhamdulillah. cuak gak woi!! huu.

for sure apa yang kitorang dapat as the moral of the story, kena yakin je. yang lain hanya berserah kepada Allah. apapun, kena berbalik kepada Allah sebab, hanya Allah yang mengetahui segalanya ;)








next story is,

hee, this is the best part. whoaaa.

jujur saya katakan, sepanjang 18 tahun hidup, tak penah jejak Langkawi. heee.
susah lah. family bukan dalam kalangan orang yang senang nak bercuti.
abah busy. :)

so, ni memang peluang bila petang tu, Kak Jai, assistant Lajnah Dakwah PGPI asked me.

nak jadi fasi tak? kat Langkawi?

fasi tu, sah sah saya nak. memang suka lah kalau jadi fasilitator mana mana program,tambah pulak Langkawi.
haha. lagilah. terus cakap ye lah. setuju.


tunggu hari nak gerak tu, baru dapat tahu, tiket feri, makan, tempat tidur, semua ditanggung beres.
tak perlu keluar duit satu pun untuk semua tu.
Alhamdulillah. rezeki. keluar duit buat beli coklat je lah. heh.

bila pi sana, ingat kan fasi untuk budak sekolah rendah ke hapa.

ghupanya, just pi tadika PASTI, ajar budak budak cara nak amik wuduk and amali solat. haha.

alhamdullilah, budak budak kat sana the best lah.

semua manja. comel comel pulak tu.


 Pantai Tanjung Rhu 

and, this is the kids. chomelll







then, after habis program ni, ada sorang budak nama Batrisya tu cakap,

"cikgu, esok datang lagi tau"

haha. kalau itu indah sangat. sedangkan petang tu dah nak balik dah. hee

and after program tu, 3 ustaz yang bawak saya and Kak Jai ni nak pi mandi kat Durian Perangin.

actually, we all semua stay kat rumah Mak Su.

Mak Su ni, mula mula ingatkan Mak Su kepada Abang Daus, rupa rupa nya Mak Su  ni suka ada anak angkat reramai, macam sapa nak pi Langkawi tu, just contact dia lah. makan kat rumah dia, tidur sana.
memang Mak Su the best. Memang takkan penah serik pi Langkawi ;)



hm, I think that's all from me. ada lagi story.tapi lek luh.
kboi. Assalamualaikum! ;)


#p/s : Alhamdulillah dah 19 tahun. heee.

__________________

Assalamualaikum.

hai, so this is the story.

err, actually takde cerita. bhehe. saja cakap lebat.

oh, now rasanya dah start kerja semua. assignment, gitarnya, keyboard, apa lagi?

nak pi Festival Wind Orchestra 2014 this year kat TKC.

tapi, tak sure boleh pi ke tak. tengok jadual, program tu hari kuliah. takkan nak skip kelas sebab benda camtu en? dah lah this year punya peraturan 100% kehadiran. kalau tak, takleh exam.

status tu kena jaga kut. even this sem satu paper je exam. peace yawww

oh, btw, saya doakan senior saya semoga sihat walafiat, and cepat dapat jodoh.

kawin nanti tak habaq , aku tampaq keluar hinguih.

dengar kata sedang mengenal hati budi sekarang.

good luck meyhhh~

insyaallah. ada jodoh ada lah. berani sikit pelis. haha

kboi.

wassalam :)


TWO WEEKS

Assalamualaikum. Hai warga blogger. seems long long time I'm not write on this blog. okay, after two weeks kuliah start, now, I feel like makin malas, makin pemalas. tak tahu kenapa. subjek makin tough. Nak tahu apa subjeknya?

  1. Theory music
  2. Kemahiran Instrumental II (keyboard & guitar)
  3. Ensemble Nyanyian dan Instrumental
OKAY, those three subjects are the major. so, what about the generic? Apa itu generic? like subjek minor. but, for sure ni semua subjek yang kami kena belajar.

  1. Wacana Penulisan
  2. Bahasa Melayu Konstektual
  3. Pengantar Pengajian Profesional
  4. Statistik Asas
  5. Pendidikan Agama Islam
see? now dah makin tough, dulu rasanya subjek biasa biasa je. yang Pengantar Pengajian Profesional tu will be subjek EDU 1031 if x silap nanti degree. Kalau this sem tak fokus, nanti degree bulan 6 nanti takleh jawab exam sampai bila bila. haha. kesian. and, rasa macam FORM V  balik. belajar agama, matematik, bm. but, for sure ni lebih banyak. yang statistik asas lagi tensi. saya dah la tak minat maths. semalam second class tak leh fokus lansung. MENGANTUK!! yelah, subjek tak minat memang macam ni. haha.

okay, done cerita pasal akademik


ni masuk pulak pasal kepimpinan. hah. for your information, saya dipilih as ajk Persatuan Guru Pelatih Islam IPGK Perlis, or, in sbp life we called as BADAR. 

HAHA.

ni part paling lawak. Saya dah lah cegini. ting tong apa semua, lepas tu dipilih sebagai badar. Biro pulak biro DAKWAH DAN KEPIMPINAN. 

did you see that? hailah. but, for sure sahabat sekolah dulu bagi galakan. depa cakap, okay lah. benda ni, selain kepimpinan, dapat juga bantu kita dalami Islam rite? My parent pun cakap macam tu. depa yang suroh terima this jawatan. haha.

oh, ada lagi nak story, semalam after Majlis Pengumuman Calon JPP ada perjumpaan rumah sukan. k. ramai dah tahu rasanya now, I'm officially dah jadi ahli rumah KUNING. dah takde dah semangat rumah hijau macam sekolah dulu. and, time perjumpaan semalam, I was choosen as AJK Penyelaras acara. lawak betul. dah la time tu tak fokus kat pengerusi cakap apa, tetiba je keluar "Aisya muzik mana ?" terasa lah kut kan? haisshh.

err, k, thats all the story for this two weeks. tak sabar nak balik rumah. homesick. HUARGGHH !!!

kboi. Assalamualaikum! :))



*p/s : duit dah banyak habis. hmm. duit elaun yang simpan untuk last sem makin kurang. nak makan pun jimat. 


Result sem 1. Alhamdulillah :)

Assalamualaikum. Dah lama rasanya tak update sejak bulan sebelas hari tu rasanya. tak tahu nak update apa. time ada point je baru nak update. heee.

now, nak cite pasal result. K. RESULT. bukan PMR. haa. PMR dah lama dah. zaman Jakpa Tonggek lagi. T.T alhamdulillah. 8A PMR . Haaa. ni, nak cite result sem 1 IPG ni. Cikgu cikgu ni baru nak belajor. haa. Alhamdulillah. Dapat lebih dari 3.5 :D weeee. Tapi sedih sebab tak dapat capai target which is 3.75. Why? Sebab 3.75 dekan kottt. Haaa. For sure dah redha. Lebih dari 3.5 pun dah syukur kan? Kalau kat UiTM dah dekan dah nii. hahaha. 

Apa apa pun. ALHAMDULILLAH :)


Btw nyesal pun ada jugak. Sebab tak buat assignment elok elok. Tengok. Semua B+ at least A- kottt. Baru sama cam PMR. 8A. Next sem memang dah niat, assignment memang nak pulun habis habisan. Nak buat elok elok. Nyesal dohhh. :(

Dah laa. Tak tahu nak cakap apa dah. heh. Kboiii :D